Home met tekst.jpg

Agenda met tekst 4.jpg 

Exposities.jpg

DE VRAAG.jpg

Informatie met tekst2.jpg 

Administratie met tekst 2.jpg

Exposities

De tijdelijke expositie 2020

75 jaar Vrijheid

 

Het is door de coronavirus niet bekend wanneer het Museum De Tien Malen open gaat.
in de planning staat dat er wordt gestart met de tijdelijke expositie over Putten, de eerste jaren na de oorlog. Hoe werd de draad weer opgepakt na de afschuwelijke razzia oktober ’44. 
Vanaf 10 juni 2020 wordt in de tijdelijke expositie aandacht geschonken aan 75 jaar Vrijheid die we in Nederland dit jaar mogen vieren.
Wat heeft 75 jaar Vrijheid ons gebracht? Positieve ontwikkelingen en de keerzijde van de medaille. 
 

De vaste expositie

Archeologie

Putten kent een rijke archeologische geschiedenis. Veel voorwerpen uit die vroegere historie en gevonden in Putten en directe omgeving worden tentoongesteld ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​en toegelicht.

 

urn groter.jpg

 

De Henk Vijgezaal

​​​​​​​De geschiedenis van Putten wordt in woord en beeld tentoongesteld. Het accent ligt op de 1ste helft van de 20ste eeuw. Veel voorwerpen uit Putten uit die periode kunt u hier zien.  

De voorwerpen uit Putten in de vaste collectie beneden zijn gegroepeerd in een timmerwerkplaats, een huiskamer (heerd), een keuken, een schoolklas, een kleermakershoek, een agrarische hoek etc. 

Veel voorwerpen die het oh ja reactie oproepen. Herkenning van voorwerpen die bij opa en oma stonden en misschien nog staan. Of die u zelf als aandenken heeft. Verder informatieve teksten over het "ontstaan" van Putten, de geschiedenis van boerderijen, de naamgeving Maalschappen etc.