Home met tekst.jpg

Agenda met tekst 4.jpg 

Exposities.jpg

DE VRAAG.jpg

Informatie met tekst2.jpg 

Administratie met tekst 2.jpg

Exposities

De tijdelijke expositie 2021

'De Landhuizen in Putten'

 

 

De tijdelijke expositie gaat dit jaar over de zeven landhuizen met hun bewoners die Putten rijk is.

Wanneer zijn de landhuizen gebouwd en welke veranderingen zijn er door de jaren geweest zoals de landhuizen er nu bij staan. Daarnaast wie hebben er in de landhuizen gewoond en welke rol hebben zij in de gemeente Putten gespeeld. Dit alles wordt zichtbaar gemaakt in de tijdelijke expositie.

De vaste expositie

Archeologie

Putten kent een rijke archeologische geschiedenis. Veel voorwerpen uit die vroegere historie en gevonden in Putten en directe omgeving worden tentoongesteld ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​en toegelicht.

 

urn groter.jpg

 

De Henk Vijgezaal

​​​​​​​De geschiedenis van Putten wordt in woord en beeld tentoongesteld. Het accent ligt op de 1ste helft van de 20ste eeuw. Veel voorwerpen uit Putten uit die periode kunt u hier zien.  

De voorwerpen uit Putten in de vaste collectie beneden zijn gegroepeerd in een timmerwerkplaats, een huiskamer (heerd), een keuken, een schoolklas, een kleermakershoek, een agrarische hoek etc. 

Veel voorwerpen die het oh ja reactie oproepen. Herkenning van voorwerpen die bij opa en oma stonden en misschien nog staan. Of die u zelf als aandenken heeft. Verder informatieve teksten over het "ontstaan" van Putten, de geschiedenis van boerderijen, de naamgeving Maalschappen etc.